Medeverdachten noemden Surinaamse ex-minister slap

4 juli 2006 Waterkant

Sukkel, geldwolf, tering, slap. Zo moet ex-minister Gilds betiteld zijn door zijn medeverdachten, toen één van hun drugsmaatjes ooit vastzat. Volgens verdachte Carlos Arron ontstond er frustratie bij Gilds’ neefje Andy Groenewoud, toen bleek dat er niets gedaan werd om de ander vrij te krijgen. Oom Gilds zou van twee walletjes eten.

Medeverdachten noemden Surinaamse ex-minister slap

Dat deze betrokken is geweest bij de witwaspraktijken van Andy, is voor Aron buiten kijf. In de rechtszaal zei hij dat er thuis bij Gilds betalingen zijn verricht voor bouwprojecten van Andy, die nu zelf vastzit in Nederland. Ook moest Aron in 2004, namens Gilds aan de inmiddels reeds opgesloten Andy vragen hoe het verder moest met één van zijn bouwprojecten. Gilds was toen minister van Justitie & Politie.
Een andere verdachte, de architect Derryck Emanuels, heeft Gilds ook beticht van medeplichtigheid. Onder meer zou een bouwproject getraineerd zijn, omdat het negatief zou kunnen inwerken op de verkiezingen van 2005. Gilds blijft in alle toonaarden ontkennen en loopt nog immer vrij rond. Arron’s verzoek om voorlopige invrijheidsstelling is afgewezen.

Advertenties

Auteur: In het Nieuws

“In het Nieuws” plaatst, om niet, korte samenvattingen van nieuws en berichten van andere media over uiteenlopende onderwerpen zoals: politie, justitie, rechterlijke macht, corruptie, machtsmisbruik, misleiding, uitbuiting, mensenhandel, orgaanhandel, witwassen, fraude, kartelvorming, terrorisme, internetcriminaliteit, spionage, privacy schending, klokkenluiders, medische ontwikkelingen en waarschuwingen, economie, financiële instellingen, technologie, milieu, woningcorporaties, woningmarkt, rommelhypotheken, derivaten, thuiszorg en gezondheidszorg.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.